Будоарът е измислен от французите през 17 век. Думата произлиза от глагола „bouder” и означава намусен, сърдит. Будоарът всъщност не е била спалнята на знатна дама, както смятат повечето хора, а отделна стая, в която тя се усамотявала, когато била сърдита. И не само – за да се преоблече, да си направи тоалета и да се гримира.

Как да направим съвременната баня да прилича на будоар
Френският тежък стил на обзавеждане никога не излиза от мода, а интериорните дизайнери винаги гледат да го използват в случаите, в които искат да придадат шик и стил в един дом.

Викториански стил в банята
Със сигурност големината на банята няма да позволи да правите кой знае какви промени в нея, и все пак има какво да направите по въпроса.

----> Купете голямо огледало с дебели златисти рамки



----> Направете достатъчно място, на което ще разположите голяма част от козметиката, която използвате най-често.

---->Нека в банята винаги има по един стрък свежи цветя, за да изглежда като вашето местенце.

---->Ако разполагате с вана, това ще е още един плюс за вашия будоар.

----> Кръглите мивки, които наподобяват съдовете, в които през Средновековието са си измивали лицето и ръцете, ще добавят допълнителен викториански стил във вашата бяна.

 

----> Големите прозорци, тип френски също допълват приятната и спокойна обстановка във вашия будоар.

---->Поставете свещи и ароматизиращи пръчици, за да може къпането и правенето на тоалета да се превърнат в уханен и приятен ритуал.



Най-важното е вие да чувствате комфорт, удобство и да имате място за усамотение. И то не само когато сте ядосани, а когато искате да се погрижите за външния си вид и да релаксирате.