Вече ви запознахме с първите пет трика за по-лесна и бърза продажба на жилище. Сега ви представяме и втората част от идеите, които ще ви помогнат да намерите подходящите купувачи и да се споразумеете с тях да платят желаната от вас сума за имота.

6. Премахнете миризмите

Абсолютно никакви аромати не биха ви помогнали да продадете по-бързо имота си. Уханието на печен сладкиш може да е колкото приятно за вас, толкова да подразни клиента. Ето защо е по-добре просто да отворите прозореца, за да влезе чист въздух. Можете д сложите кутийка сода бикарбонат в хладилника, за да поеме тя неприятните миризми.

7. Почистване, почистване, почистване

Ако ще продавате дома си, не можете да оставите килера в безобразно състояние преди огледа, нито пък да не изхвърлите боклука. Бъдете сигурни, че потенциалните купувачи ще огледат всеки сантиметър от помещенията. Затова лъснете до блясък всяко и най-закътаните местенца.

8. Огледайте мебелите

Ако сметнете за нужно да купите някоя нова мебел, която ще направи жилището по-уютно, не се замисляйте да го направите. По време на огледа на място оставете само мебелите, които наистина ще влязат в употреба на новия собственик. В никакъв случай недейте да струпвате много мебели в дадено помещение, защото така то ще изглежда по-тясно.

9. Не забравяйте малките детайли

Ако продавате къща, направете номера й забележим от далеч. Ако има двор, спретнете го, и то така че да изглежда много лесен за поддръжка.