Идеята да продадеш къщата/апартамента си на пръв поглед изглежда много лесна за реализация. Заблуда! Да пуснеш обява в мрежата съвсем не е достатъчно, за да привлечеш евентуални купувачи и да постигнеш задоволително висока цена. Трябва да вложиш малко усилия – в почистване и аранжиране.  Ето няколко съвета в тази насока:

1. Разчистване

Преди огледа приберете грижливо вещите, които правят дома ви да изглежда разхвърлян и претрупан с излишни предмети. Покажете на купувачите лъщата, а не личните си принадлежности, съветват брокери.

2. Пуснете светлината да влезе в дома ви

Дръпнете завесите, вдигнете щорите и запалете всички налични лампи преди пристигането на кандидат-купувачите. Светлината създава усещане за простор и свобода, особено ако евентуалните бъдещи собственици са пътували дълго до мястото на срещата.

3. Боядисайте стените в неутрални цветове

Това прави помещението да изглежда по-голямо. А и не бихте искали първата мисъл на купувача да бъде: „Ще трябва да пребоядисам спалнята”. Можете да поставите и някакви цветни акценти по стените, но те в никакъв случай не бива да са натрапващи се.

4. Създайте уют

Опитайте да превърнете спалнята в мини спа салон, например. Подредете кухнята като за вечеря в домашна среда. Приложете и други малки трикове, които да накарат купувача да си представи, че вече живее в къщата/апартамента.

5. Пуснете музика

Музикалното оформление по време на огледа трябва да е тихо и нежно. Идеята на този ход е да заглушите външните шумове, които неизбежно влизат в помещенията. В никакъв случай обаче не превръщайте жилището в дискотека.

Очаквайте утре Част 2 на „Как да превърнем дома си в рай за купувачите?”