.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да премахнете залепнала дъвка?

| преди 39 седмици
Залепнала дъвка... Ох, че неприятно!

Полезните свойства да дъвката са – почистване на зъбите и освежаване на дъха. Но ако дъвканата дъвка залепне върху дрехите, може да нанесе доста вреди. Ако ви се е случила подобна неприятност, не бързайте да изхвърляте дрехата си. Има достатъчно начини да я премахнете успешно в домашни условия.

Начините са 3:

горещ
студен
с различни помощни средства

Какво ще изберете, зависи от вида на тъканта и цвета на дрехата.

Почистване с кипяща вода

Потъркайте мястото, на което е залепнала дъвка, с четка за зъби, потопена в гореща вода. Ако дъвката не се отлепи, може да сложите дрехата или само онази част от нея, която е повредена в кипяща вода, и да я оставите да поседи така няколко минути. След това повторете процедурата с четката.

С ютия

Вземете парче плат и го сложете върху полепналата дъвка. Гладете с ютията, докато тя с еотлепи и залепне по парчето плат. Вместо плат, може да използвате непромокаема хартия и дори парче вестник. След това изперете дрехата, за да премахнете останалото мокро петно под дъвката.

Ако дъвката е залепнала в косата

Включете сешоара на максимална мощност. Трябва да направите гореща струя, която да разтопи дъвката. След това изтръкайте кичура коса с хавлия или вълнено парче плат. Трябва да е грубо, за да може да премахне дъвката от косъма.

С кубче лед

Ако дрехата, по която е полепнала дъвката, е от изкуствена материя, най-бързо ще се махне с кубче лед. Търкайте мястото с дъвка, докато видите, че дъвката се отлепва от плата.

С оцет

Загрейте на водна баня до 40 градуса малко оцет. Напоете памуче с него и търкайте мястото с дъвка с кръгообразни движения. Ако не се маха,  вместо памучен тампон, използвайте четка за зъби. По този начин може лесно да махнете дъвка от дамаска на мебели.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?