.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да използваме царевичното нишесте за почистване

LadyZone.bg | преди 6 години
брашно, готвене
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Царевичното нишесте не е само хранителна съставка, а ценен помощник в почистването у дома

Царевичното нишесте не е само хранителна съставка, а ценен помощник в почистването у дома. При това, когато го използвате за подобни цели, не е нужно да се замисляте колко калорично е, дали съдържа глутен и дали е биопродукт, или дали съдържа ГМО. Просто вземате фино царевично нишесте и сте готови да осигурите блясък на всяко кътче вкъщи.

Почистване на мазни петна от текстил

За мазните петна всяка добра къщовница знае, че трябва да се реагира навреме. Изсипете царевично нишесте върху въпросното място. Нека е достатъчно, за да покрие цялата повърхност, че и още малко. Оставете да подейства 12 часа. Минете с прахосмукачката или изтупайте добре. По-този начин може да си спестите прането на цялата дамаска на канапето или килима.

Почиства захабена сребърна бижутерия и съдове

Смесете такова количество царевично нишесте с вода, че да се получи гъста каша. В нея потопете или намажете добре сребърните съдове и бижута. Оставете ги да изсъхнат, след което забършете щателно с памучна хавлия. Изплакнете.

Почиства петната от кръв
Към студената вода, която е задължителна премахвате петна от кръв, може да добавите и царевично нишесте. Направете паста. Не перете дрехата, а намажете изцапаното с нея. Оставете на слънце да изсъхне. То помага на нишестето да абсорбира кръвта. Ако резултатите не са задоволителни, пробвайте отново.

Запазва книгите от влага и мухъл

Ако някоя любима книжка се е намокрила по невнимание, не чакайте дълго, докато хване мухъл. Поръсете обилно поразените страници и корицата с царевично нишесте и изчакайте няколко часа преди да издухате продукта.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?