.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тази извънземна къща с органични форми е същинска скулптура в пустинята

Евгений Милов | преди 1 година
Lance Gerber
Снимка: Lance Gerber
Няма стени - само стъклени панели свързват 26-те бетонни колони на къщата

"High Desert House" е сред архитектурните проекти на легендарния иноватор Кендрик Бангс Келогг - истински в органичната архитектура извънземна къща с органични форми, която изглежда като същинска скулптура сред аскетичния пейзаж на пустинята.

Конструкцията на къщата край калифорнийския град Джошуа Трий започва през 1988 г. и продължава пет години. Скелетът на къщата е формиран от 26 бетонни колони - няма стени, само стъклени панели, които ги свързват.

Кендрик Бангс Келогг поверяват работата по интериорния дизайн на своя дългогодишен сътрудник Джон Въджрин, който през следващите две десетилетия внимателно изработва всички детайли на дома - от дръжките на вратите и ключовете на лампите, до оградата и столовете.  

Въджрин продължава да работи по интериора до 2014 г., когато къщата в крайна сметка е продадена. Разгледайте галерията от снимки в Инстаграм.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?