Spiced Honey или в превод пикантен мед, е цветът на 2019 година според анллийския бранд за бои Dulux, който в продължение на 16 години прави своята прогноза за това какъв ще е цветът на следващите 12 месеца. Конкретният нюанс е бил избран от група от интериорни дизайнери, дизайнери, които се занимават с цветовете, специалисти по дизайн и архитекти от целия свят.

Снимка: Dulux/Facebook

Spiced Honey е гъвкав и универсален цвят, който включва  топлите и приветливи тонове на кехлибара, както и тези на карамела. Важно е да се знае, че цветът не се определя само за да знаят хората в какъв нюанс да си боядисат хола, а и настроението, което той ще донесе през идната година.

Снимка: Dulux/Facebook

И така – нюансите на кехлибар и карамел ще ни накарат да мислим позитивно и да търсим промяна през новата година. А що се отнася до обзавеждането и декорирането – той е перфектен за създаване на релаксираща и спокойна атмосфера и е предназначен за места, на които обичаме да мислим, мечтаем, обичаме и действаме.

Снимка: Dulux/Facebook

Интериорните дизайнери допълват, че цветът на 2019 година може да е едновременно успокояващ, както и енергизиращ и стимулиращ в зависимост от палитрата, която се използва за декориране, както и от светлината, която влиза в дома.

Снимка: istockphoto.com

Всяка година от института „Пантон“ също избират своя цвят за следващата година. Очакваме и тези прогнози, за да сравним резултатите.