.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Позволете на дома ви да диша

Кристина Налбантова | преди 3 години
2111107152.jpg
Снимка: iStock
Залагайте на стил и комфорт в интериорния дизайн

Днес всяка секунда е ценна. В делничните сутрини не бихме жертвали кафето си в търсене на нещо някъде из дебрите на дома си. През уикендите определено не бихме жертвали почивката си в забърсване на десетките аксесоари, красящи стаите ни. Е, не е и нужно. Предлагаме ви да изхвърлите излишното, за да освободите място за функционалното.

Минимализмът е свобода. Той е време. Когато установих, че единственото нужно на кухненския ми плот е кафемашина, се освободих от задължението да прекарвам ценно време в търкане на петна от микровълновата и миене на сокоизтисквачката. Когато установих, че единствената нужна декорация в дома ми са няколко ярки акцента, които при това са съвсем използваеми, се освободих от ежедневното забърсване на прах по сувенирите. Когато функцията замести формата, си спечелих свобода. И време.

Използвайки за вдъхновение школата Баухаус, ви предлагаме няколко идеи, чрез които и вие да си извоювате тази голяма победа.

#Започнете с мебелите. Колкото по-проста е формата им, толкова по-лесна е и поддръжката им. Колкото по-малък е техният брой, толкова по-голям ще бъде минимализмът в дома ви. В случай, че ви предстои (пре)обзавеждане, изхвърлете всичко, което намирате за неудобно и го заменете с мебели с възможно най-проста форма и най-изчистен цвят. Десените използвайте с мярка.

2111107168.jpg

В този дух, минимализъм и #цвят. На пръв поглед несъвместими, те са идеалната комбинация, за да откроим ключовите пространства в дома, включително кътчето с масичката за кафе.

Стилни начина да аранжираме масичката за кафе Признаваме, че когато искаме да обновим визията на домашния интериор, посягаме първо към онази малка, на пръв поглед, но значима мебел - масичката за кафе.

#Минимализмът не е монохромна скука. Нюансите са безчетни, а изборът е според личните ви предпочитания. Тук няма нищо забранено – може всичко да бъде в неутрална гама с дребни, но ярки акценти, а може акценти да бъдат и самите ви мебели – цветен диван, килим, а защо не и хладилник?

2111107158.jpg

Ако последното търсене на ключовете из хилядите кутийки и чекмеджета ви е изкарало извън кожата ви, то моментът за реновация е дошъл. Разгледайте предметите около вас. Колко от тях наистина се вписват в цялостния интериор и в представата ви за перфектен дом? Колко от тях са ви необходими? А колко от тях забелязвате? Оставете само тях. Изхвърляйте, подарявайте, продавайте. Сантименталното приберете. Добра идея е да си оставите пространство, което да използвате като склад докато свикнете с идеята за минимализъм. Приберете всичко, което не ползвате там. След година повторете процедурата.

Не е нужно да елиминирате всичко наведнъж. Промяната е процес. С времето ще установите колко пленяващо всъщност е семплото. И ще го продължавате да го опростявате. И знаете ли кое е най-хубавото? Минимализмът е пристрастяващ, но с него няма как да се прекали.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?