Макар и 90-те да будят смесени чувства, вероятно никой не би отрекъл, че ярките диско-акценти, неоновите шарки и екстравагантните кодове за стил белязаха историята по неподправен начин. Да, навремето сме били свидетели и привърженици на някои абсурдни тенденции, от които днес съвременните интериорни дизайнери черпят вдъхновение за изграждането на актуален и уютен дом.  

#Светло дърво

Снимка: Pinterest.com

Ако визиите на венге, орех и дъб не са сред любимите ви – честито! На мода се връщат светлите дървесни тонове, което ще донесат не само уют, но и стил в дома ви.

#Минимализъм

Снимка: Pinterest.com

Със семплите решения в интериора никога не можете да сбъркате. Ако ви е трудно да следвате този модел, помнете: колкото по-малко, толкова по-добре.

#Акценти от Изтока

Снимка: Pinterest.com

Дзен-будизмът винаги ни е привличал с характерните си уравновесеност и хармония. Затова акцентите от далечния и близък Изток са все така популярни.

#Килими от стена до стена

Снимка: Pinterest.com

Макар и през последните години акцентът да падаше върху ръчно тъканите черги, тази година интериорните дизайнери черпят вдъхновение от 90-те и мокетите, покриват подовата площ.

#Бяла кухня

Снимка: Pinterest.com

...но и бяла техника. Цялостна визия, вкарваща блясък в дома. 

#Ловно зелено

Снимка: Pinterest.com

Ловно зеленото се прокрадна в домовете ни още през 80-те, но присъствието му беше силно до началото на новия век. Сега отново е на мода. Изглежда хубавите неща трудно си отиват. А кои сме ние да спорим?