.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Български дизайнерки се вдъхновяват за "Естетичния апартамент" от картина на Пийт Мондриан

Евгений Милов | преди 29 седмици
Instagram/@branidesi
Снимка: Instagram/@branidesi
Разходете се из абстрактния интериорен проект на близначките Бранимира и Десислава Иванови

Прочутият холандски художник Пийт Мондриан вдъхновява близначките Бранимира и Десислава Иванови от българското дизайн студио "Brani & Desi" за концептуален проект на интериор.

Абстракционистът е известен със своя опростен, но изключително различен стил на рисуване, като става един от основателите на движението "Де Стил". 

Използвайки геометрични линии и ограничена палитра, Пийт Мондриан се стреми да деконструира реалността, за да изобрази нейната "истинска" форма.

През 2015 г. художникът чупи рекорд на търг, като една от най-известните му картини - "Композиция № III в червено, синьо, жълто и черно" от 1929 г., е продадена за 50,6 млн. щатски долара. 

Картината дотолкова впечатлява и българските дизайнерки от "Brani & Desi", че пренасят визията на абстрактния художник в "Естетичния апартамент".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?