Първа част -  Грижа за кухнята по фън шуй

Банята и тоалетната са основните хранители на стихията вода в домовете ни. Белият цвят има особено значение във фън шуй. Той запълва подсъзнанието с позитивна енергия, създава усещане за свежест и чистота. Затова поддържайте ваната и мивката винаги чисти. За да блестят от чистота използвайте абразивни препарати и лимонов сок.

  • Препоръчително е да не се използват ярки цветове при обзавеждането на банята. По-добре кремаво и синьо, отколкото електриково зелено и черно.
  • По рафтчетата на банята обикновено натрупваме множество шишета с шампоани, балсами, лосиони, бурканчета с маски и какви ли не други тубички. Излишните флакони и шишета обаче спират циркулацията на положителна енергия. Затова изхвърляйте празните или прибирайте в шкафчета тези, които не използвате.
  • Друг капан за положителната енергия ци са мръсните фуги. Заедно с варовика от водата и другата мръсотия, там се наслоява и лоша енергия.

  • Поддържайте огледалото винаги чисто. То е един от най-големите ротори на енергии. Поставете го така, че да отразява вратата на банята, или поне част от нея.