Не е задължително да имате голям двор, за да отглеждате зеленчуци. Те могат да виреят и в малко сандъче, поставено на перваза на прозореца ви.

Сочни чери доматчета

Вкусните бейби доматчета са лесни за отглеждане, дори в малки сандъчета. Нужно е само да ги поливате през ден и да ги наторявате веднъж на две седмици. Може да се наложи и поставянето на колчета, ако самите плодове натежат прекалено много.

Чушки серано

"серано" в превод от испански означава "планински" Този вид чушки са много люти и са характерни за мексиканската кухня. Докато са още зелени, те не са толкова люти. Колкото повече почервеняват обаче, толкова по-пикантни стават. Малкият им размер улеснява отглеждането им в "домашни" условия. Нужна им е светлина, доста вода и наторяване веднъж на две седмици.

Силантро

Отглеждайте тази ароматна билка във възможно най-тъмното кътче на балкона на жилището ви. Тя обича сутрешното слънце и следобедната сянка. Изчакайте растението да стане високо около 15 см преди да започнете да берете листата му.

Билката започва да цъфти, когато навън е достатъчно топло. В цветовете й се появяват семенца - подправката кориандър. Нея можете да използвате за овкусяване на различни ястия или за разсад.

Арпаджик

Когато пространството ви за садене е ограничено, ще ви е по лесно да отглеждате арпаджик, отколкото лук. Освен това дребните лукчета са доста по-сочни и ароматни.

Арпаджикът е всъщност луковица, която трябва да бъде засята, така че пръстта да покрива само корените й. Добре е засяването да става в началото на пролетта или края на лятото.