.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Това дърво ражда 40 различни плода

Евгений Милов | преди 30 седмици
SAM VAN AKEN
Снимка: SAM VAN AKEN
Истински ботанически Франкещайн

Трудно за описване е това дърво - истински ботанически Франкещайн, който ражда 40 различни плода в двора на частния университет Сиракуза в Ню Йорк.

През зимата обрулените клони на дървото с нищо не се различават от останалите, но през пролетта разцъфтяват в пъстроцветна корона от бели, розови и червени венчелистчета. А през лятото раждат повече от три дузини различни плодове.

Всъщност дървото е работа на художника и професор в университета Сам ван Акен, който го създава като вълнуващ хибрид между изкуството и науката.

SAM VAN AKEN
Снимка: SAM VAN AKEN

Нарича го "Tree of 40 Fruit", защото дава плодове от 40 различни вида, но още и "Tree 75", тъй като е част от серия подобни дървета, които започва да култивира през 2008 г.

Ван Акен засажда това дърво в кампуса на висшето учебно заведение през 2011 г., което вече предлага множество сладки вкусове - клоните му се отрупват с череши, праскови, нектарини, кайсии, сливи, бадеми и много други плодове.

Вижте повече информация в специалния сайт за проекта на Сам ван Акен.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?