#Зърнено-бобовите култури определено често намират място на трапезата ни. Ако обаче сте решили, че на всяка цена искате да си засадите фасул, трябва да знаете, че той няма да се погоди със сибирския лук, чесъна, праза и кромида. Пиперът и лютите чушки също не са препоръчителни.

Отглеждането на броколи и карфиол е наистина лесна задача, стига да знаете с какво да ги комплектовате. Съветваме ви да избягвате засаждането им в близост до пипер и всякакъв вид тикви, ягоди и домати.

Освен до броколи и карфиол, доматите ви няма да виреят, в случай че ги посадите до кориандър или краставици. Желателно е морковите и копърът също да бъдат разположени далече от тях.

Ако пък решите да се пробвате с малко по-екзотичните аспержи, засадете ги възможно най-далече от лука, чесъна и картофите.

#Цвеклото пък не си пада по зърнено-бобовите култури и синапа.

#Морковите са изключително лесни за отглеждане, стига да не ги засадите в близост до копър или пащърнак. Реколтата, която в противен случай бихте изкарали, ще бъде или крайно деформирана, или почти несъществуваща.

#Марулята практически се отглежда сама. За да бъде сигурна реколтата ви обаче, препоръчително е растенията да разположите възможно най-далече от зърнено-бобовите култури, цвеклото и магданоза.

#Краставиците не се спогаждат с картофите, карфиола, босилека и повечето по-ароматни билки като розмарин, лавандула и мащерка.

Ако наистина смятате да отглеждате част от зеленчуците сами, със сигурност трябва да си посадите и малко картофи. За да сте сигурни в успеха си, съветваме ви да ги отдалечите максимално от краставиците, пъпеша, тиквите, доматите и ряпата. Успех!