.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пъстроцветни теменужки за вдъхновение

д-р Вергиния Николова | преди 3 години
2110801216.jpg
Лесно се пресаждат, непретенциозни са и цяло лято цъфтят

Сега в много паркове и градини с "отворени очички" гледат към нас многобройни пъстроцветни теменужки. Тяхното нежно присъствие няма как да не създава пролетно въодушевление. От тях съществуват повече от 450 растящи видове по земята. Ако все още нямате ярките цветове на балкона или в градинката си, посадете теменужки.

В цветарските магазини и разсадниците може да намерите готови за пресаждане градински теменужки. Корените са малки и лесно понасят пресаждането. Теменужките обичат наторена почва с умерена влажност. Разнообразието от готов разсад с вече разтворени цветни пъпки може да ви затрудни, какво "цветно петно" точно предпочитате да имате в двора си. 

Градинските теменужки са устойчиви на външните условия. Може да се размножават със семена и отводи. Семената им се засяват в началото на юли. В случай, че са на гъсто, по-добре да се проредят на разстояние около 15 см.

Направете си цветна леха или ги засадете в кръг около лалета и рози. Тези цветя обичат да бъдат огрявани от слънцето и в такъв случай цяло лято ще ви радват с обилен цъфтеж.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?