.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Отоплението вкъщи – враг на цветята

Антония Михайлова | преди 6 години
Отоплението вкъщи – враг на цветята
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Как да повишим влагата, за да запазим свежестта на растенията вкъщи

Пуснаха парното, а заедно с него дойде и сухият въздух. В резултат на това често пъти се случва да видим цветята си оклюмали, листенцата им пожълтели или изсъхнали, а цветовете окапали. Същият ефект, макар и в по-малки размери, имат и почти всички останали методи за отопление на дома.

Ето защо, за да спасим природата у дома

и да увеличим нивото на влажност, трябва да знаем няколко простички, но важни правила:

1. Най-лесният начин да повишим въздушната влажност е директно да пръскаме листенцата и стеблата редовно. Правилно е тази процедура да се прави вечер, защото през деня има опасност огрените от слънчевите лъчи окъпани цветя да прегорят.

2. Познат на всички метод за овлажняване на въздуха е да поставим съд с вода върху парното.

3. Друг още по-лесен начин за повишаване на влажността е да наредим саксиите в плитък съд или тава, обсипана с малки камъчета и напълнена с вода. Така течността няма да стигне до дренажните дупчици на саксията, а ще се изпарява около нея и ще помага на растенията.

4. Малко по-сложен и изискващ специални грижи начин за съхраняване на влагата около цветята е увиването на саксиите с мъх. Необходимо условия обаче е саксиите да са от глина. Така от една страна се изпарява вода непсоредствено под листата, от друга – се всмуква през стените на глинената саксия.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?