.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кенгурова лапа – екзотичната красавица от Австралия

Антония Михайлова | преди 6 години
Кенгурова лапа
Anigozanthos flavidos, Снимки: Thinkstock/ Guliver Photos
Колкото и невероятно да ви се струва – такова цвете съществува!

Колкото и невероятно да ви се струва – такова цвете съществува!

Кенгурова лапа

И не само, че удивлява с магическата си красота, но е и много лесно за отглеждане! Както се досещате, родината на тази екзотична чаровница е Австралия. Нейните мъхести цветове напомнят на кенгурови лапи, заради което растението получава от местните обитатели на континента впечатляващото си название. Листата на това прелестно създание са изключително грациозни и изящни. А цветовете - смайващи в жълтозеленото си до розовочервено великолепие през целия юни и юли.

Благоприятни условия

Кенгурова лапа

Кенгуровата лапа се нуждае от много светлина, но не и от пряка. През периода на цъфтеж е добре растението да се изнася на балкона или в градината. През зимата обаче, здравословната температура за него е не повече от 10° С. Ако тя се окаже по-висока, цветето може да бъде нападнато от акари. В случай на такъв проблем, растението се измива под течаща вода и се поставя на друго място.

Как се размножава

Кенгурова лапа

Размножава се със семена или с връхни резници, като температурата на почвата трябва да бъде около 20°С.

Какви грижи да полагаме

Кенгурова лапа

Кенгуровата лапа се нуждае от обилно поливане през цялото лято. Добре е водата да бъде филтрирана. Важно е почвата да се поддържа влажна, особено около корена. През зимата знойната красавица може да си отдъхне от честото поливане.

Специфично около отглеждането на Кенгуровата лапа е, че трябва да се подхранва с течна тор през две седмици. Пролетта е най-подходящото време за нейното присаждане.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?