.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Японски декоративни вишни - нежност и философия

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110800410.jpg
Вишневите цветове (sakura) са популаряни по цял свят

Може да разпознаете цъфналите декоративни вишни в София, отрупани с "облаци" от нежно розови цветове. Това са японски вишни, чийто цвят (sakura) е емблематичен за Япония и много често използван мотив в японското изобразително изкуство. Hanami е вековна практика да се излиза на пикник под цъфнали вишневи дървета за постигане на духовен мир и блаженство. Сами може да добиете представа за опианението, докато съзерцавате изобилието от цъфтящата красота. 

В Япония има изключително богато разнообразие от вишневи дървета с над 100 сорта. В големи площи, засадени с декоративни вишни, съвременните японци правят семейни празници и подготвят пикник в сезона на цъфтенето.

През 1912 г. Япония подарява 3020 цъфтящи вишневи дървета на САЩ в чест на приятелството между двете нации. В Sakura Park в Ню Йорк цъфналите вишневи дървета са популярна туристическа атракция, където се провежда Национален фестивал на цъфналите вишни.    

За японците вишневите цветове са една от вечните метафори за преходността на живота и бързо увяхващата красота. Когато видите в някои от нашите паркове тази прелест, ще се убедите защо японските вишни са популярни по целия свят.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?