.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Градинарството задължава. И през зимата

| преди 8 години
Градинарството задължава. И през зимата
Полагайте грижи както за растенията, които са вътре, така и за тези в градината отвън. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Подготовка на растенията за пролетта

Навън е студено, ама наистина смразяващо студено. Ние обаче сме на топличко край камината. А какво ли правят нашите растения и овошки навън? Те естествено няма да измръзнат, но все пак има няколко трика, които можем да приложим, за да се „чувстват” по-уютно, а и за да ги подготвим за предстоящия вегетационен период през пролетта.

След всеки сняг трябва внимателно да почистваме растенията в градината, особено ако той е бил по-обилен. Това ще го направим с цел да не се натрупва снежна маса, която да пречупи клонките на нашите многогодишни растения.

Нищо, че е още студено, добре е след като сме изчистили снега от растенията или дръвчетата, да ги проверим за вредители.

За тези растения и цветя, които отглеждаме вътре е важно да ги предпазваме от влага. Особено силно съветът важи за коледните звезди. Това ще ни позволи да се наслаждаваме по-дълго на цветовете им, а и следващата година ще се радваме на здрави нови листа.

И накрая, никога не е излишно да разгледаме някой нов каталог за растения. Колкото и да е студено в момента, март се задава, а с него и слънчевото време. Не е лошо да си направите планове за обновяване на вашата пролетна градина.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?