.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Гарденията като стайно цвете

д-р Вергиния Николова | преди 3 години
2110823429.jpg
Снимка: Вергиния Николова
Изискана бутониера за младоженец - бял цвят гардения

Капризната гардения днес внесе празничност в нашия офиса, като изяви своя нежно бял цвят, който ухае упояващо. Деловитостта ни за миг се промени в оживление от благоуханието и ярката белота на саксийно цвете. Още две, скътани засега пъпки, се подготвят за нов живот в идните дни. Вдъхновяващо е!

Гардения (лат. Gardenia jasminoides) е стайно цвете, което изисква много внимание, дори бих каза - отдаденост. Поставете го далече от децата и домашните любимци, защото е изключително крехко. Осигурете му светло и проветриво място, но защитено от пряка слънчева свитлина. Поливайте го само с омекотена вода със стайна температура. Почвата трябва да е винаги влажна, но не мокра. По време на напъпването оросявайте и листата. Отстранявайте прецъфтелите цветове на възела под цвета. Подрязвайте на пролет, за да поощрите разклоняването. Когато се налага пресаждане, използвайте почвена смеска: 2 части торф, 1 част градинска пръст и 1 част пясък. Подхранвайте с тор, богата на желязо, по време на растежа.
Изключително стилна е бутониера за младоженец с цвят от гардения.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?