.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Да запазим свежестта на коледната звезда

| преди 8 години
Да запазим свежестта на коледната звезда
С полагате малко повече грижи за коледната звезда, те ще краси дома ви през целия празничен период. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Растението вирее по- дълго на светло и топло

Празничната украса на дома не е пълна без саксия с красива коледна звезда. За онези, които не се занимават редовно с отглеждане на домашни растения обаче, съхранението на цветето за по-дълъг период от време е доста трудна задача. Ето няколко съвета за това как да удължим живота на растението:

Коледната звезда вирее на светло

Поставете растението на място, на което няма да е пряко изложена на слънчева светлина в часовете, след като я внесете в дома си. Коледната звезда обаче се нуждае от около шест часа светлина на ден, за да живее по-дълго.

Топло и уютно

Коледната звезда трябва да се отглежда при температура от около 20-21 градуса по Целзий. По-топлият въздух, както и много студеният правят така, че растението да увяхва по-бързо. Дръжте цветето далеч от камината, радиатора, вентилатора и отворени врати и прозорци.

Поливане

Поливайте коледната звезда, само когато пръстта в саксията е суха. Не сипвайте много вода и пробийте достатъчно дупки на дъното на съда, в който цветето е засадено, за да може течността да се оттича бързо.

Наторяване

Коледната звезда може да живее доста дълго след празниците, ако слагате в саксията й тор за домашни растения веднъж месечно. Не правете това обаче, докато цветето цъфти.

Как да накараме коледната звезда да цъфне?

Ето това е предизвикателство, дори за опитните градинари. Условието коледната звезда да цъфне, дори след като веднъж е прецъфтяла, е да се държи на тъмно по 14 часа на нощ. Тази процедура трябва да започне от 1 октомври и да продължи между 6 и 8 седмици – докато цветовете не започнат да се показват. Само няколко секунди излагане на светлина могат да забавят сериозно този процес.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?