.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

6 неща, които градината ви иска да направите сега

| преди 9 години
6 неща, които градината ви иска да направите сега
Добрата новина е, че има няколко неща, които може да направите сега, за да сте сигурни, че следващата пролет градината ви пак ще е страхотна. Снимка: Thinkstock / Guliver Photos
Да се подготвим за зимата

Сякаш беше вчера, когато се наслаждавахте на тепърва цъфтящата си градина. Това време обаче бавно си отиде и е време да кажете сбогом, до следващата година.

Добрата новина е, че има няколко неща, които може да направите сега, за да сте сигурни, че следващата пролет градината ви пак ще е страхотна.

Предлагаме ви 8 неща, които може да направите сега, за да е хубава градината ви на пролет.

  1. Нпаравете генерално почистване – почистете градината основно сега, за да не заварите пълна “неразбория” на пролет. Извадете едногодишните растения, за да не гледате цяла есен умрели стъбла, а и когато на пролет отново ги засаждането, терена да е чист.
  2. Осигурете “храна” – също като мечките, които се готвят за зимен сън, така и растенията имат нужда от сериозен запас, за да изкарат зимата. Есента е идеално време за натоваряване, защото по този начин растенията ще имат хранителни вещества за цяла зима. Един от най-предпочитаните начини сред граднира е органичната тор.
  3. Защитете Ги със слама -  Покривайки растенията със слама през зимата, ги предпазва от измръзване, бавсно се разгражда и ги захранва. Също така, сламата ги предпазва от ерозия, ако вали. До края на Октомври е хубаво да сте наложили поне по 2-3 сантиметра слама върху растенията си.
  4. Приберете някои от тях вътре – ако имате нежни или трипически растения внесете ги вътре. Не се безпокойте ако някои от листата им опадат – растенията са склонни да сменят листата си, когато ги приберем в затворено пространство. Старайте се да ги поливате редовно и да са на лека светлина.
  5. Дайте им подслон – ако имате растенията, които няма как да приберете вътре, като по-големи храсти, дръвчета и други, е най-добре да покриете с голям найлон или чувал за през зимата и така има много по-голям шанс да оцелят до пролетта
  6. Залагайте на местните – ако в градината си имате по-малко екзотични и повече “тукашни” растения ще ви е много по-лесно да ги отглежданете през цялата година. Това означава, че и през зимата имат по-голям шанс да оцелеят, защото са природно адаптирани към тукашната среда
Ключови думи:Зима, Градина, Растения
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?