Ако не ви достигат вазите, може да използвате консервни кутии. За да придобият по-красив вид, просто ги боядисайте с бяла боя. Това е достатъчно, за да ги освежи.

Увийте свежите крайчета на лозата около вертикално спуснати връзки. Така ще я насочите накъде да расте. Буйно растящите лози могат да оформят сенчест навес, под който да седите в летните жеги.

Ако имате къща с външни каменни стълби, поставете по една саксия на всяко стъпало. Ако нямате достатъчно цветя – подредете ги през едно. Не слагайте саксиите в най-външния край на стълбите, ако имате малки деца или любопитни котки. Поставете ги от страната със стена.

стълби

Ако имате голяма градина, сложете малка дървена пейчица там, където сте нацъфтели най-много цветя. Нека това да бъде вашето място за релакс през лятото.

Скучните керамични саксии може да оцветите в нюанса на разцъфналия цвят. За по оригинална визия, залепете няколко парчета тиксо върху саксията и тогава боядисвайте. Когато ги отлепите, ще се получи хубав контраст между боя и керамика.

За да отделите различните части на градината – например зеленчукова от цветна, използвайте съчки. Завържете ги една за друга на кръст с канап или друга дебела връв и ги забучете в пръста. Целта е да се оформи ниска, артистична оградка.

Ако трябва да подарите нещо на приятел, защо не изберете малки саксийки с компост и семенца от четирилистна детелина или пък кактусче.
кактус

За да прекарвате спокойни вечери в градината, сложете лампата по-далеч от масата и столовете, на които седите. Така жужащите около светлината мушички няма да ви досаждат и няма да падат в храната или питиетата ви.

За да не излиза пръстта от градината върху циментовите алеи, оградете я с каменни блокчета или фаянсови плочки, забити в почвата.

Използвайте соларни лампи за двора. Спестяват енергия, а светлината, която излъчват по тъмно, е много приятна.

Засадете билки и подправки на балкона. Те ще ви предпазят от комарите през лятото. Стръкчетата мента пък разнасят свеж и приятен аромат във въздуха.

За да разпознавате лесно в коя саксия какво сте насадили, поставете малко бяло камъче в пръста, на което сте написали с маркер какво сте посадили тук.

Пропускаме ли нещо?