За вярващите във фън шуй подредбата на дома е важна за създаване на красиви и хармонични отношения в семейството и с околните. Спалнята пък е най-важната стая в един дом, тъй като всеки от нас крие своя интимен свят точно там. Ако искате да вкарате повече позитивна, романтична и сексуална енергия точно в тази стая от вашия дом, ето няколко основно фън шуй съвета:

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЗа да може положителната енергия (Чи) да циркулира във вашата спалня, трябва да се отървете от цялата бъркотия в стаята. Друго, което не трябва да присъства в нея са стари вещи, които ви напомнят за предишни любовници – писма, снимки, подаръци. Ако държите на новото начало може да се сдобиете с нов матрак, който ще постави различно начало в отношенията ви с новия човек.


Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosВъв вашата спалня не трябва да има предмети, които се асоциират със самотата. Така например никога не поставяйте самотно цвете във ваза, една единствена картина или снимка на стената. Всичко трябва да бъде по двойки, за да символизира единството с вашия приятел и да създава приятна романтична обстановка.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosИзбягвайте да поставяте предмети с остри върхове. Според фен шуй те създават прекалено много отрицателна енергия. Вместо това избирайте аксесоари и украса в приятни извити форми. Цветята също не е препоръчително да се отглеждат в спалнята.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosАко в спалнята си имате някакъв предмет, свързан с водата като (фонтанче, аквариум) го махнете. Той ще си има сериозни пререкания с предметите, свързани с огън, който е елементът на страстта. Водата на това място в къщата може да ви довлече неуспехи в любовта и финансови загуби.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosВ спалнята си можете да сложите повече аксесоари в червено и розово – това е цветът на любовта и страстта, така че със сигурност ще ви помогне да бъдете по-чувствени в леглото и със своя любим.


Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЗа създаване на най-романтичната обстановка в спалнята, фен шуй препоръчва използването на свещи – светлината и пламъкът им ще добавят огромна доза сексуална енергия на всяка двойка, която ги използва.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЛеглото трябва да е покрито с чаршафи от естествени материи – коприна и памук. Забравете за използването на всякаква синтетика.



Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЗа да засилите сексуалните изживявания и любовните чувства, поставете на нощното шкафче или на полицата до леглото един от двата скъпоценни камъка - рубин или гранат.

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosПоставете снимки на вас двамата навсякъде в стаята. Това ще засили чувството на взаимност и изграждането на общи спомени.



Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosСлънчевата светлина е толкова важна, колкото и тази, идваща от свещите. Хубаво е през деня да дърпате завесите и щорите, а вечер да закривате вашия интимен свят.