.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Домашни хитрини за дрехите, цветята и повърхностите

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110393161.jpg
Фолио върху дъската за гладене, разтвор от антистатик и вода срещу прах и още

Дрехите, изпрани и изгладени винаги изглеждат добре, но толкова много време се губи за гладене. За да съкратите този процес и гладенето да стане по-леко, сложете алуминиево фолио върху дъската за гладене и отгоре специалният калъф. Така ютията ще се движи по-леко. А на всичко отгоре ще изгладите много по-бързо, защото фолиото усилва топлината отдолу на дрехите.

Ако нямате ютия подръка, закачете блузата над ваната и пуснете силно топлата вода. От парата тя ще се опъне.

Дрехи се почистват от кучешки и котешки косми ефективно с лепнеща ролка, но може да импровизирате с гъба, предварително напоена в сапунена пяна.

Обикновено върху тъмни трикотажни дрехи, участъците подложени на триене се замазват и блестят - изглеждат овехтели. Може внимателно да изтъркайте засегнатите участъци с гума.

Петна от мастило и химикал се отмиват с памучен тампон, напоен със спирт.

Повърхностите у дома без прах

За да предотвратите бързо полепване на прах върху полираните повърхности, минете върху тях с кърпа, напоена в разтвор от 1 с. л. антистатик и 8 с. л. вода. Разбира се, кърпата трябва да е много добре изстискана преди това.

Електрониката още по-силно привлича прахта. За сложната техника се нуждаете от микрофибърна кърпа. Има и антистатични салфетки, които не оставят власинки по екраните. Използвайте четчици, за да свалите прахта от труднодостъпните места и след това с клечка за уши, напоена със спирт изтъркайте петната, ако има такива.

Ламинатът минете с прахосмукачка с накрайника с четка. След това с много добре изстискан парцал минете цялата повърхност, без да остават водни следи в улеити, където се захващат панелите, защото може да се надуят.

Вазите и саксиите вкъщи

Домашните растения ще залинеят, ако отсъствате за няколко дни от вкъщи. Ето няколко хитрини как да опазите живи саксийните цветя при дълго отсъствие от дома. Първият начин е да вземете малки пластмасови бутилчици и да налеете в тях вода, като енергично ги обърнете над саксиите и ги забучите в почвата. 

Вторият начин е да пренесете саксиите на по-тъмно място у дома. Полейте ги обилно и може да разчитате, че до две седмици могат да издържат дори през лятото.

Прозрачна ваза с налепи по стените загрозява красотата на свежите цветя в нея. За да премахнете следите от предишния букет, налейте във вазата разтвор от оцет и сол и я оставете едно денонощие. След което я измиете с гъба и почистващ препарат, изплакнете с чиста вода и тогава подредете новия букет.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?