Банята ви е еднообразна, едноцветна и най-вече й липсва цветен акцент. Естествено,в никакъв случай не бихте искали да къртите плочки, за да промените реалността, защото ние ще ви дадем няколко сепли идеи, с които да освежите и напълните най-усамотеното, интимно и релаксиращо място у дома.

Свещи в декоративни камъчета
Ако плочките в банята са светли и нищо не подсказва, че вие сте цветна личност със собствен характер, добавете няколко свещи в лилаво или светло синьо, наредени в чаша, кошница или ваза с малки декоративни камъчета в същия цвят. Синьото и лилавото да успокояващи цветове – точно от такива се нуждае всяка такова помещение.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Декоративно шише „Аквариум”
За да добавите настроение в банята, не е нужно да купувате скъпи декорации. Използвайте старо прозрачно шише от козметичен продукт. Сложете малко морски пясък на дъното, миди, изкуствени цветя, панделки за подаръци, изсушени лавандулови стръкчета, пера и каквото се сетите и разполагате. Напълнете с вода и поставете на видно място в банята.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Сапуни в нетрадиционен цвят или форма
В малка купичка или панер можете да поставите цветни сапуни с нетрадиционен цвят и форма, на които обонянието и очите ще се радвам ежедневно. А и освен това винаги ще ви бъдат под ръка, точно когато се нуждаете от тях.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Нови цветни хавлии
Нищо не може да ви гарантира по-освежаващ и нов облик на банята от новите хавлии в цвят, който не сте използвали допреди това. Бъдете сигурни, че дори и половинката ви и децата ще забележат промяната.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Нова завеса за баня
Ако искате да вложите минимално количество пари в преобразяването на помещението за къпане, то тогава сменете завесата за баня. Тя ще излезе дори по-евтино от купуването на цял комплект нови хавлии. Изберете някой светъл цвят, който все пак има някакъв свеж акцент.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos