Ако харесвате цветя и ви допада дома ви да е зелен и свеж, но не сте майстор-градинар и всяко растение, което попадне в дома ви умира до 2 седмици, то днес сте попаднали на точното място.

Пълзяща пилеа – Пълзящата Пилеа расте бързо, изглежда много симпатична и дори екзотична, има дебели, наподобяващи восък листа, което ги прави по-твърди и дебели и съответно изсъхват много по-трудно. Достатъчно е да и намерите сенчесто местенце и да я поливате веднъж седмично. Ако местенцето е още по-сенчесто, то тогава щя е поливате още по рядко и въпреки това, ще й се радвате много дълго време.

Хавортия ( Кактус) – Хавортията е много симпатична разновидност на добре познатите ни кактуси. Това, което главно я отличава от по-разпространените видове кактуси, а и я прави по-готина, са малките бели цветчета, които цъфтят по дебелите листа, главно в периода март-юни. През лятото оптималната температура за нея е 20 С, а през зимата – 10-12 С. През зимата поливането се редуцира до минимум, но все пак внимавайте да не изсъхне напълно корена. Най-подходящото място за отглеждане на хавортия е светло, без пряка слънчева светлина. Предпочита, дори обича сухия въздух.

Фикус – Това е растение, което може да вирее и краси дома ви много дълго време. Фикусът понася притискане и свиване на корените и поради тази причина не е нужно да бъде пресаждан от оригиналната си саксия няколко месеца. Растението обича много, но индиректна светлина. Полива се един път седмично, но преди да бъде полято трябва да сте сигурни, че почвата му е напълно суха.

Змийски език ( Sansevieria) – Този красавец е истински сървайвър. Оцелява почти на всякакви условия, като може да живее на постоянно слънце, както и на пълен мрак. Може да преживее цял месец без вода. Как да не обича човек. Има интересен вид и задържа вода в острите си листа, наподобяващи тръбички.

Неонов потос - Понася ярка, но индиректна слънчева светлина, но идеално вирее и в по-тъмните участъци. Колкото по-често го поливате, толкова по-бързо ще расте, но не се притеснявайте, ако оставите почвата да изсъхне преди да го полеете отново. Не изисква много грижи, а е красиво и интересно.

Папрат ( в частност – staghorn папрат) – С листа, които растат във формата на еленови рога, този вид папрат може да бъде окачен на стената и да създава много екзотична и интересна атмосфера.  Обича водата много, но е особено важно да се остави да изсъхне (почвата) преди да бъде полято отново, което значи, че се полива най-много 2 пъти седмично. Обича индиректна светлина или понякога лекото сутрешно слънце.

Лилия на мира (Spathiphyllum) – Този много красив вид стайно растение не обича светлина, което го прави идеално украшение за някой тъмен ъгъл на апартамента ви. Единствената специфика на лилията е, че обича много вода, а през летните месеци трябва да се полива ежедневно. Други особености няма, ще останете приятно изненадани, колко лесно се отглежда тази „красавица