Седем полезни съвета, които ще ви спестят време, а в някои случаи и нерви.

Кубче лед
Ако искате бързо да освежите дреха, която е намачкана и (или) е носена веднъж за кратко, сложете я с кубче лед в сушилнята. След 10 минути тя ще е като изгладена и свежа.

Лимон и сода за хляб
Можете да премахнете петната от подмишниците на дрехите, като ги намажете с каша от сода за хляб и лимон. Оставете ги така поне за час, след което ги изперете.

Пила за нокти
Упоритите петна върху велур можете да премахнете с пиличка за нокти.

Хавлия
Трябва спешно да изсушите някои дрехи? Няма проблем. Сложете ги в сушилнята заедно със суха хавлия. Тя ще абсорбира влагата и така ще ускори процеса.

Мериносова вълна
Не е вярно, че мериносовата вълна не може да се пере в пералня. Това е погрешно ограничение, което не трябва повече да спазвате.

Връзките
Искате да изсушите маратонките си, но ви дразни шумът от въртенето им в сушилнята. Защипете връзките им във вратичката на уреда и ще ви бъде по-спокойно.

Алуминиево фолио
Искате хавлиите ви да бъдат пухкави, но нямате кърпички за сушилня. Направете топка от тънко алуминиево фолио и я сложете при прането. Тази топка има две големи предимства – намалява статичното електричество и може да се използва няколко пъти.