.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

7 места и предмети, които често забравяте да почистите у дома. А не трябва!

| преди 31 седмици
дом
Снимка: istockphoto.com

Чистенето никога не е попадало в класациите за най-приятни домашни задължения, но е едно от важните за хигиената у дома, особено ако член от семейството има алергия към прах. И защото то не е от най-харесваните, често пренебрегваме някои важни места и предмети, които се нуждаят от по-щателно прахосмукиране или минаване с моп или парцал.

Под легла, дивани и мебели
Ако в момента погледнете под спалнята или дивана, сме почти сигурни, че ще видите кълбета прах, които танцуват елегантно балет. Те лесно могат да бъдат уловени с прахосмукачката, но е нужно да повдигнете мебелите. Използвайте за това половинката си и чистете, когато и той е у дома.

дом
Снимка: istockphoto.com

Върху високите мебели
Прахта върху гардероби, хладилника и високите етажерки са потенциални разпространители на алергени. Не забравяйте да ги забърсвате поне веднъж в месеца.

Первази на вратите
Повърхността за почистване не е толкова голяма и това може би е причината често да забърсвате и над вратата.

Пълен списък на необичайните предмети, които може да миете в съдомиялната

Первази на пода
Первазите на пода също събират прилично количество прах и мръсотия. Лесно може да почистите с подходящ накрайник на прахосмукачката.

растения
Снимка: istockphoto.com

Листата на стайните растения
Независимо дали са малки или големи, растенията у дома събират повече прах, отколкото си представяте. С тях решението е лесно – слагате ги в банята и миете със слушалката на душа – хем ги поливате, хем ги миете.

Филтъра на климатика
Само си помислете, че всичко, което дишате у дома, минава през филтъра на климатика. Това означава, че той трябва да се мие регулярно – поне веднъж на две седмици.

дом
Снимка: istockphoto.com

Филтъра на прахосмукачката
Ако не почиствате или сменяте често филтъра на пахосмукачката, това означава само едно – всеки път, когато смучете с нея, вие всъщност разнасяте мръсотията.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?