.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

6 машини за почистване на дома

LadyZone.bg | преди 1 година
6 машини за почистване на дома
Видяхме ги на изложението за почистване и хигиена CleanExBg в НДК

До 24 ноември в НДК се провежда специализираното изложение за почистване и хигиена CleanExBg. То е насочено най-вече към бизнеса, но ние обходихме всички щандове, за да проверим какво предлагат фирмите за крайния потребител. Ето няколко машини, които са подходящи за почистване на дома.

Италианската Lavor GBP20 е едновременно прахосмукачка и машина за пране. Струва 400 лева и може да се закупи както от изложението, така и от сайта на вносителя www.aviatrans.bg

Значително по-скъп е моделът Lavor Sprinter. Това е машина за миене на твърди подови настилки, която с допълнителна четка може да се използва и за пране на мокети. Заради сгъваемото си рамо машината не заема много място и може да се пъхне под леглото например. Цената е 1070 лева.

На щанда на Aviatrans можете да закупите и препарати за почистване на фурни, санитарен фаянс, мухъл и плесен. Предлагат се и специални препарати за месинг, както и антистатици за мебели. Всички те са с около 30 до 50% по-скъпи от масовите продукти в магазинната мрежа, но гарантират много по-добър краен резултат.

В НДК щанд има и прохождащата тепърва у нас холандска фирма I-mop. Моделът, подходящ за дома, е i-Scrub 30em, а цената му е 1000 лева. Във видеото можете да видите как работи ръчният модел i-Scrub 21, който може да се използва за стени и тавани. Той тежи само 2,3 кг и е с батерия, което е голямо облекчение при „разходката” из жилището. Неговата цена също е около 1000 лева.

На изложението се предлага и богат избор от почистващи роботи. Моделите са с цени от 168 до 600 лева.

Не знаем каква е цената на машината на eV International, защото тя се продава чрез директен маркетинг и търговските представители отказаха да разкрият конкретни числа. Ако искате да се уверите в качествата на иноксовия уред, който чисти чрез суха пара, нагрята до 170 градуса, трябва да поръчате демонстрация в дома си на сайта www.ev-international.com

Важно е да се отбележи, че машината не ползва никаква битова химия. Единствено вода, която се загрява за около 2-3 минути, след което работната мощност на уреда е 300 вата.

Чрез директни продажби работи и немската фирма Vorwerk. Моделът за сухо пране Kobold EB 370 струва от 2000 до 4000 лева в зависимост от приставките. Подходящ е за жилищата на хора с астма или алергии, при които изискванията за чистота са по-високи.

Доста компактна и красива е минипрахосмукачката Kobold VC 100 (200 лв.), която е много подходяща за кемпери и автомобили, както и за всички, които не искат да изтръскват покривката си през балкона.

Повече за двата уреда ще научите в www.zdravdom.com

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?