Домът е мястото, в което винаги се връщаме в търсене на отмора и уют след натоварения работен ден. Ако не се постараем да внесем така нужните хармония и чистота в него, той лесно може да се превърне в катализатор на отрицателната енергия. Ето защо начинът, по който той изглежда, е от решаващо значение за нашия духовен и психически комфорт.

#1 Пляскайте с ръце

Негативната енергия може да се установи в някое скрито или по-трудно достъпно ъгълче, към което рядко посягаме да почистим. За да се вдъхнете живот в такъв район от вашия дом, разхождайте се по-често около него и пляскайте звучно с ръце. Това ще раздвижи енергийните пластове около него, отпушвайки пространството за нова положителна енергия.  

#2 Използвайте и адаптирайте различните пространства според специфичните цели, за които са създадени

Разпределете пространствата и отделните кътчета в дома си според функциите, за които са създадени. Например спалнята е за сън и почивка, така че извадете от нея всички телевизори, компютри, бюра и други вещи, които нямат връзка с отмората и съня. Трябва да се опитате да рационализирате пространствата според целите, за които са предназначени. Когато това се случи, целенасочената енергия във вашия дом ще се активирана, привличайки положитените чувства и емоции у вас.

#3 Ароматни билки

Вземете си от най-близкия индийски магазин горящи пръчици, ухаещи на градински чай, тамян или друга ароматна билка.  Градинският чай например чудесно отблъсква негативната енергия, подобрява настроението и активизира положителната енергия в дома. Различните видове тамян трансформират негативните енергии в различни потенциални източници на позитивна енергия. Преди да поставите ароматната билка в определени ъгли, отворете всички врати и прозорци на дома си. На другия ден повторете ритуала при затворени врати и прозорци.  

#4 Поддържайте хигиена и чистота в дома си

Не е необходимо домът ви да изглежда перфектно или безупречно, но е достатъчно редовно да го поддържате чист и подреден. Никога не оставяйте мръсни чинии или наполовина изядена храна върху нераздигнатата маса или около мивката. Разхвърляните и замърсени места поглъщат от положителната енергия в пространството и създават усещане за хаос.

#5 Купете растения и ги поставете навсякъде из дома

Растенията имат свойството да поглъщат замърсения и токсичен въздух в дома. Те поемат въглероден двуокис и го отделят под формата на кислород, който обогатява и пречиства въздуха в дома ни. За производството на здрави и продуктивни вибрации цветята се нуждаят от достатъчно слънчева светлина и вода. Някои от тях се нуждаят от специални грижи, за които е добре предварително да се осведомите

Винаги почиствайте мъртвите листа и клони. Ако вашето растение умира, не забравяйте да го премахнете бързо. Увехналите цветя бързо поглъщат от положителната енергия и се превръщат в мощен катализатор на негативна енергия.

#6 Пренареждане, пренареждане, пренареждане

Премествайте мебелите в дома си най-малкото веднъж месечно. Това прогонва замърсените енергийни пластове в дома ви и предизвиква раздвижването на положителните. Изхвърлете или подарете нежеланите вещи или дрехи. Излишните предмети поглъщат положителната енергия.