Чудесно е, когато намерим ново приложение на нещо, което така или иначе използваме в ежедневието си. Освен за сушене на косата и за прически, сешоарът се оказва изключително полезен инструмент, който има доста разнообразна употреба. Ето няколко предложения:

1. За чистене на восък

Ако обичате свещи или децата ви обожават да си играят с восък, петната са неизбежни. Използвайте сешоара, за да разтопите восъка, покапал по килима, покривката или... тапетите и след това попийте с кърпа или гъба. Точно толкова лесно е!

2. За старите снимки

Може и вече фотографиите да са изцяло дигитални, но всички все още пазим онези стари албуми, в които снимките често... залепват за страниците и е трудно да ги извадим - за да ги сканираме, например. Използвайте студената струя на сешоара, за да ги отлепите.

3. За да стоплите обувките си

Мразите ли да обувате замръзналите си обувки през зимата? Затоплете ги с топла струя от сешоара и готово!

4. За изпъване на дрехите

Дори и да гладите методично всичките си дрехи преди да ги приберете в гардероба, все пак те лесно могат да се намачкат. Вместо с ютия, пробвайте да ги поизпънете със сешоар - това обаче е приложимо само, когато са леко намачкани и имат ръбчета тук-там. За по-сериозни "неравности" - ютията е вашият инструмент.

5. Срещу прах

Във всеки дом ги има онези тъмни ъгълчета, които са труднодостъпни, но събират доста прах. Използвайте сешоара, за да ги почистите. Също и рафтчетата с книги или декоративни орнаменти, които са пипкави за "бърсане" - студената струя на сешоара ще свърши чудеса, пробвайте.

6. В банята

След душ огледалото в банята обикновено е замъглено. Сешоарът в този случай е удачен, но само ако имате обезопасен контакт и не е препоръчителен над пълна с вода мивка. Ако всичко това е ок, тогава използвайте сешоара, за да "зачистите" огледалото и след това спокойно да си направите прическа, грим или каквото си решите - без да замазвате или пък да недовиждате образа си в огледалото.