.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 идеи за организиране на кухнята

| преди 7 години
5 идеи за организиране на кухнята
Как да спестим пространство в най-важната част на нашия дом - кухнята

Използвайте възможността да запълните всяко пространство и да поставите там закачалки за различните домакински прибори - ножове, бъркалки, черпаци. Най-практичният и удобен вариант е за металните прибори да използвате магнитни поставки, които ще улеснят употребата им. Най-често те се прикрепват над плота, където са достъпни по всяко време. И най-важното - няма да ви се пречкат на плота докато готвите.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosСнимка: Thinkstock/Guliver Photos

Ако имате възможност някъде в кухнята (в близост до печката и котлона) можете да закрепите и закачалка за по-големите съдове – тенджери и тигани, които имат дръжки. Така разположени, те ще ви спестят време и място в кухнята.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
В кухненските шкафове подредете купите и чиниите по приоритет – най-използваните на нивото на погледа , а тези, които са за гости и се употребяват в по-редки случаи – най-отгоре и на най-трудно достъпните места.Не забравяйте да подреждате по-малкия съд в по-големия за допълнително оптимизиране на пространството в кухнята.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

В какво обикновено държите подправките? Забутани някъде в големи, тежки, стъклени буркани. Добра идея е да се сдобиете с магнитни контейнери за подправки, или поне за най-използваните като – сол, черен пипер, мащерка, чубрица, червен пипер, кимион, дафинов лист и т.н. Магнитчето, което се намира на капачката или от долната страна, лесно може да се закрепи за хладилника или друга метална поставка в кухнята.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

И накрая: цялостно решение за организиране на част от пространството в кухнята - многофункционален висящ плот, на който можете да поставите почти всичко - от подправките до кухненската хартия.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?