.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

30 минути на ден са достатъчни, за да живеете по-дълго

| преди 2 години
природа
Снимка: iStock
Ново проучване: жените живеят по-дълго, ако са сред природата

Когато жените живеят в природата, те живеят по-дълго. Естествената среди помага за намаляване на стреса и повишава физическата и социална дейност, която държи хората по-здрави.

Изследване, проведено между 108 630 жени в периода 2000-2008 г. показва, че има връзка между степента на озеленяване в средата на живот и смъртността. Фактори като възраст, раса, пушене и социално-икономически статус са били взети предвид. 8604 са починали в периода на проучването. Установено било, че при жените, които живеят с най-зелените части или в близост до домовете им има такива, има 12% по-ниска смъртност.

Изводът от изследването е, че високите нива на зелена растителност имат принос за намаляване на смъртността при жените. Тези резултати са доста важни в днешно време, тъй като все повече и повече хора живеят в градските райони, където зеленина липсва. В днешно време хората прекарват много време в колата си или зад монитора на компютъра. Физическата и социалната им дейност е много по-ниска, а това води до депресия.

Замислете се за това следващият път, когато стоите цял ден в апартамента си. Ако искате да имате здравословен и щастлив живот, опитайте се да прекарвате всеки ден сред природата поне 30 минути. 

Къде ще ходите на море тази година?