.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

2 начина да съхраните тиквата за Хелоуин свежа

LadyZone.bg | преди 34 седмици
тиква
Снимка: istockphoto.com
За тези от вас, които ще се занимаят с това трудоемко начинание изрязване и издълбаване на тиква, са следващите два съвета, които ще предпазят и запазят тиквата от поява на мухъл

Наближава Хелоуин. Някои ще го празнуват, някои не, защото го отричат. Но едно е сигурно – тикви ще се дълбаят, изрязват и украсяват. За тези от вас, които ще се занимаят с това трудоемко начинание изрязване и издълбаване на тиква, са следващите два съвета, които ще предпазят и запазят тиквата от поява на мухъл. Непредпазена, дори и оставена в хладилника, тиквата бързо се разваля.


Ако наскоро сте си купували обувки и имате от пакетчетата силикагел, чудесно. Точно той ще ви свърши чудесна работа.


Силикагелът е твърдо вещество със силни абсорбционни и адсорбционни свойства. Използва се широко в бита, техниката и лабораторната работа. Най-често той се използва за поддържане на суха среда за продукти, които биха се повредили от влагата. Точно тези му свойства ще са супер полезни за запазване свежия вид на тиквата. Отворете пакетчето или пакетчетата силикагел и ги разпръснете в издълбаната тиква. Така малките гранули ще изсмучат влагата и ще предотвратят появата на мухъл по тиквата. Чудодейните топченца могат да погълнат до 40% повече влага от собственото си тегло.

тиква


Вторият начин е по-трудоемък. Нужна ви е кофа, белина и вода. Съотношението вода – белина е на 4 литра вода се слага една чаена лъжица белина. Трябва ви толкова течност, че да покрие цялата тиква в съда. Оставете тиквата да кисне в течността 8 часа. Извадете и подсушете.


Идеята на белината е да почисти тиквата и да подейства антимикробно, а водата да хидратира повърхността. Не изсипвайте течността в канала, а в пулверизатор. Периодично можете да пръскате тиквата. Винаги подсушавайте добре след това, защото именно водата е основната причина за появата на мухъл.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?