.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Уроците, които ще ви бъдат преподадени, не са числа, граматика и закони, а послания за силата на думите!

| преди 1 година
цветя
Снимка: istockphoto.com

За всички, които се обръщат назад във времето с носталгия и на които им са свидни думите, с които гръмко и тържествено са пристъпвали училищния праг на 15 септември всяка година - Милка Станева, бивш зам.-директор и учител по математика в Първо СУ „Свети Седмочисленици“, град Търговище, ви поздравява! Поздравява всички ученици, всички родители на ученици и всички, които тези думи ги връщат години назад! 

милка станева
Снимка: Личен архив

Представете си засмени момиченца и момченца с грейнали и одухотворени лица, със слънчеви усмивки и красиви цветя, да припкат към училището. Чуват първия звънец, а сърцата им пърхат от нетърпение и очакване за това, което им предстои. Това са малките първокласници.

Към тези, които за пореден път прекрачват прага на първия учебен ден - предстои поредният урок от живота ви, момчета и момичета. Вероятно сега не оценявате смисъла на онова, което учебниците и учителите ви казват. Но уроците, които ще ви бъдат преподадени, са не просто числа, граматика, физични закони. Те са послания за логиката в дните, за силата на думите.

Не преписването и зубренето ще ви помогнат да станете добри специалисти, а мисленето, търсенето на връзката между явленията, отстояването на позициите и правата, отговорният поглед към задълженията.

Пожелавам ви да сбъдвате мечтите си и призовавам много от вас да изберат учителската професия, защото няма по-голяма радост от това да си в обкръжението на умни, интелигентни млади хора, които даже са те надминали. Българското училище има нужда от вас!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?