Лятото отмина, а с него постепенно и тенът, който бяхме натрупали под слънчевите лъчи, избледня. Това обаче в никакъв случай не трябва да ви кара да извадите тъмните дрехи най-отпред в гардероба. Ето няколко съвета за жените, които са със светла кожа и не искат да се подлагат на влиянието на така или иначе вредните лъчи на солариума през зимата.

Кой е казал, че порцелановата кожа и светлите коси привличат единствено тъмните нюанси? Излезте от клишето и когато вземете в ръце някоя рокля в светъл цвят, запитайте се дали актрисата Джулиан Мур би я облякла, например. А какво ще кажете за „отчаяната съпруга” Марша Крос?

Когато кожата ви е много бяла, а косата руса или рижава, стремете се да носите цветове, които са в унисон с тена ви, без да добавят дразнещ пастелен тон. С други думи – придържайте се към пясъчните цветове, който имат черен оттенък, като оставите на заден план сладоледените пастелни тонове с бял тебеширен оттенък. Пепел от рози – да. Бебешко розово – не.

На фона на всичко това използвайте естествен грим, но не забравяйте да привлечете вниманието към себе си с подходящ гланц за устни и подчертани с руж скули.