.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Shazam за растения" улеснява градинарите

Евгений Милов | преди 2 години
растения
Снимка: iStock
Това приложение ще ви помогне да разпознавате хиляди растителни видове

Няма как да притежавате познанията на Дарвин за видовете на планетата, но за всички със смартфони в джоба има надежда - мобилното приложение PlantNet, разработено от френски учени, за да ви помогне да идентифицирате растенията, които срещата не само в дивата природа, но и пред блока.

Работи семпло - заснемате с камерата растение, листо, кора, плод или цвят и го качвате в приложението, което работи с iOS и Android. Алгоритъмът моментално започва да търси в базата данни от изображения на Google за подобни снимки, като след кратко анализиране на информацията, научавате името на вида, който виждате пред себе си.

растения
Снимка: iStock

Неслучайно Modern Farmer го наричат "Shazam за растения", тъй като може да различи близо 6600 вида в Западна Европа, както и над 2500 култивирани и декоративни растения.

Добрата новина е, че изкуственият интелект на софтуера непрекъснато се учи да различава нови и нови растителни видове. Вижте повече в следващото видео:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?