Джулия Болино – британска гримьорка на звездите, издава няколко тайни относно това как поддържа лицето и перфектния грим на Кейт Уинслет, когато актрисата посещава различни събития.

Безупречна кожа. За специални събития, Джулия покрива лицето на Кейт с фон дьо тен със светоотразяващи частици, за да не лъщи кожата й. Пъпчици и сенки под очите прикрива със коректор, след като обаче е нанесен фон дьо тенът.

Светещи очи. За Джулия, най-голямото предизвикателство е да гримира очите на 35-годишната актриса, така че да изглеждат напълно естествени.  За тази цел Джулия използва преливащи прасковени нюанси, като преди да нанесе сенките задължително слага крем или пудра върху горния клепач.  За да направи погледа на Кейт по-дълбок, гримьорката очертава цялото око със светло кафяв молив или сенки.

Нежен нюанс върху бузките и скулите. За по-естествен и ненатрапчив вид, Джулия препоръчва да не се прекалява с ружа. Най-добрият вариант е да е цвят близък до този на кожата ви. Ако имате светла кожа, то съчетайте прасковените сенки с подобен на цвят руж.

Забележителни вежди и мигли. Това, което трябва да знаете в този случай, според звездната гримьорка е, че очната линия и спиралата могат да направят очите ви както много красиви, така и ужасни. Така или иначе, течната очна линия е много по-добър избор от черния молив, защото четката й е много по-нежна и така можете да направите линията правилна и тъничка. Със спиралата не бива да се прекалява, тя трябва да е фин и деликатен завършек.

За веждите на Кейт Уинслет, Джулия твърди, че не се налага много гримиране. Те са натурално плътни и красиви. Единственото, което прави е да ги мине много внимателно със светло кафяв молив. Ако веждите ви са тънки и неизразителни може да направите същото нещо, но е важно да съобразите цвета на молива с този на веждите ви.

Естествени устни. Ако целта ви е да запазите естественият вид на лицето си, а не да го покриете с тежък параден грим, то значи, че не трябва да слагате на устните си цвят, който е много по-тъмен или съответно по-светъл от естествения ви нюанс. Най-добре е да не ползвате цветно червило, а по-скоро прозрачен гланц или поне гланц с много нежен и почти незабележим цвят.

„Лесна” коса. За подобен тип грим, подходяща прическа е конска опашка или небрежен кок. Изобщо прически, които откриват лицето и най-вече очите.