.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Сърцераздирателни снимки съпоставят живота в Западния свят и Близкия изток

Евгений Милов | преди 27 седмици
Instagram/@ugurgallen
Снимка: Instagram/@ugurgallen
Материалният рай среща военния ад

Базираният в Истанбул визуален артист Угур Галенлуш създава дигитални фотоколажи, с които представя дълбокия контраст между Западния свят и Близкия изток; материалния комфорт и разкъсвания от войната живот.

Съпоставени така, разликите в паралелни снимки са не само поразителни, но и сърцераздирателни. В серията от колажи Западът е представен като консуматорски рай, докато страните в Близкия изток - като военен ад.

Една снимка казва повече от хиляда думи, а не без основание Галенкуш смята, че изкуството надхвърля всички езици. 

Някои от дигиталните колажи са направо трудни за гледане, но те постигат целта на Галенкуш - да насочат общественото внимание и да отворят очите на хората за неправдата по света. Хората в страни от Близкия изток (като Сирия) са изправени пред тежки разрушения от войната и се борят да останат живи всеки ден.

Колажите печелят изключителна популярност на Галенкуш в Инстаграм, където профилът му вече има над 380 хил. последователи.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?