.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Разтърсващите победители в екологичния фотоконкурс на CIWEM за 2019 г.

Евгений Милов | преди 2 седмици
Environmental Photographer of the Year
Тези снимки ще ви накарат сериозно да се замислите за състоянието на света

Снимка на момче, пиещо мръсна вода в зона, засегната от обезлесяването, което рискува да се зарази с холера, коремен тиф, дизентерия и други тропически болести от замърсената вода, е сред победителите в тазгодишния конкурс за Еко фотограф на годината - годишен международен конкурс, показващ най-добрите кадри в екологична фотография, организиран от Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM). 

Акредитираният институт за управление на водите и околната среда представлява независима британска професионална и благотворителна организация, поставяща си за цел усъвършенстване на теорията и практиката в управлението на водните и другите природни ресурси с оглед на пълноценното им използване с минимално негативно въздействие върху природната среда.

Във времена, когато милиони хора излизат на улицата, присъединявайки се към вълната от глобални климатични стачки и демонстрации, за да поискат спешни действия срещу ескалиращата екологична катастрофа на планетата от правителствата и институциите, тези кадри разкриват суровата реалност как хората и дивата природа се борят с негативното влияние, което климатичните промени оказват по света.

Наградата за Екологичен фотограф на годината, която е подкрепена от ООН, "съществува, за да вдъхнови промяна от политическите лидери и лицата, вземащи решения, както и широката общественост".

Породена от климатичните промени, тази снимка на фотографа СЛ Шант Кумар на домове, потопени от наводнения в Мумбай, спечели наградата на CIWEM за Екологичен фотограф на годината за 2019 г. Огромна вълна и силните течения завличат рибаря от дома му, но той е спасен от други рибари в океана.

Мумбай е изправен пред повишен риск от наводнения по крайбрежието в резултат на климатичните промени. Температурата на сушата в града и в морето се повишава, което оказва влияние върху нивото на морското равнище.

Environmental Photographer of the Year
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?