Изглежда, че и това лято няма да мине без тенденции. Днес обаче няма да ви правим съпричастни към най-новата мода при прическите или в облеклото. Ще ви занимаем с поредица от снимки, в които известни дами от световния шоубизнес позират с един изпънат крак, а другият е елегантно сгънат и образува триъгълник – т.нар. поза фламинго. Сами можете да се досетите защо получава именно това име – стойката е обичайна за пернатите, които са сред малкото видове птици, които хранят малките си с мляко.

Снимка: istockphoto.com



Разбира се, Инстаграм е мястото, на което можем да открием десетки и дори стотици снимки с поза фламинго. Признаваме, че стойката се явява голяма хитрост особено за дамите с по-пищни извивки, които по елегантен начин подчертават плюсовете на тялото си и прикриват недостатъците.

Ако сте решили да се снимате в тази поза, трябва да знаете, че съществуват няколко разновидности – кракът, който образува триъгълник, може да е вдигнат високо или пък в по-лекия вариант на стойката – да загатва грациозно и игриво за театралност пред камера.

Ето и дългия списък с известни дами, които вече изпробваха позата и могат да кажат със снимките си, че тя е повече от шик - сестрите Кендал и Кайли Дженър, Бионсе, Хейли Бийбър, други две сестри Бела и Джиджи Хадид, Уини Харлоу и Ариана Гранде.