.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пилинг срещу стареене на кожата

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110799716.jpg
Снимка:Thinkstock/Getty Images
Важно е с каква цел искате пилинг на кожата - акне, бръчки, белези, вроговявания

Пилингът олющва повърхностния рогов слой клетки на кожата, за да стане тя по-гладка и по-сияйна като премахва бръчки, петна и белези. След процедурата кожата изглежда по-свежа, а видът - младежки. Освен механичен пилинг с растителни трици и кремове с абразивни частитци съществуват апарти за повърхностно "остъргване" с дермабразио. 

Повече от 15 годишен е опитът на дерматолозите у нас в използването на химически пилинг за третиране на бръчките. В зависимост от концентрацията на различните видове киселини пилингите се делят на повърхностен, среден и дълбок пилинг. Колкото по-висок е процентът на използваната киселина, толкова ефектът е по-дълоко в структурата на кожата.  

Дерматолозите прилагат дълбокия пилинг с лечебна цел за изглаждане на кожата от леки белези от акне, премахване на рогови образувания и пигментни петна. Например с трихлороцетната киселина се изглаждат стари бръчки и се открива по-чиста, нежна и здрава кожа. Потиска се продукцията на мастните жлези, а порите се свиват. Изсъхналата кожа започва да се лющи, като се избутва в следващите няколко дни от новите регенерирали клетки. От процентното съдържание на киселините и различното им съдържание съществуват козметични средства за пилинг с по-меко действие – салицилов пилинг, бадемов пилинг, гликолов пилинг, които могат да се използват без страх от предозиране.  

Задължително след химическия пилинг, третираната кожа трябва да се поддържа с хидратиращи кремове постоянно. При излизане на открито трябва да се използва крем за лица с висок слънцезащитен фактор (SPF 50+), защото младата кожа винаги е много чувствителна след манипулацията.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?