Новият метод за миене на косата се казва „обратно миене” и първа за него се сетила жена на име Алисън, която случайно попаднала на пост в един блог, в който друга дама обяснявала как без да иска объркала шампоана и балсама, и въпреки това косата й изглеждала фантастично. Тогава й хрумнало, че това всъщност може да се окаже доста добър начин за миене на косата.


В какво се състои т.нар. „обратно миене” – на мокра коса поставете първо балсама, който обичайно използвате след шампоана. Оставете да подейства според указанията на опаковката. Отмийте, след което измийте косата с шампоан.
Този метод действа предимно за коси, които са редки или с тънък косъм и прекалено бързо се омазняват. С новия начин Алисън забелязала, че косата й, която обикновено се омазнявала на следващия ден след миене, запазила блясък и обем за по-дълго.


За допълнителен ефект преди шампоана може да използвате и други продукти за коса, които обикновено ползвате като масло за коса, маска или спрей.



Забележка: техниката действа при дами със склонна към бързо омазняване коса. За тези от вас, които имат чуплива и суха коса, се препоръчва обичайният начин на миене.