.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Най-лесният селски хляб без месене

| преди 3 години
хляб
Снимка: alexandracooks.com
Резултатът при печене винаги е съвършен

Селският бял хляб е най-лесното домашно печиво, което може да си направите. Много жени се притесняват от месенето на тестото – струва им се трудоемко, отнемащо много време, а и не са уверени в добрия краен резултат. Ще мислите така обаче само докато не опитате.

Има три причини, поради които този селски хляб е най-лесният:
 
-  не се изисква месене
- отнема малко общо време, за да се направи
- резултатът при печене винаги е съвършен, заради използването на намаслена огнеупорна купа

И ако всичко това не ви е достатъчно, да отбележим, че този хляб е невероятно вкусен!

Необходими продукти:

4 ч. ч. брашно
2 ч. л. сол
2 ч. ч. хладка вода
2 - 3 с. л.  захар
2 ч. л. суха мая
2 с. л. масло

В купа смесете маята и захарта с малко вода и оставете да престои  15 минути.  В голяма купа смесете заедно брашното и солта. Смесете съдържанието на двете купи. Не месете, просто забъркайте, докато брашното се басорбира. Покрийте купата с кърпа или найлоново фолио. Включете фурната на най-висока температура за една минута, а след това я изключите. Целта е да се създаде по-топла среда за хляба. Сложете съда с тестото във фурната.

След като мине един час, разбъркайте тестото с вилица. Разделете го на две равни половини. Намажете две огнеупорни купи с масло и разпределете тестото в тях. Оставете го да втаса за още 30 минути.

 Загрейте фурната до 220 грaдуса C и печете хляба в продължение на 15 минути. Намaлете фурната до 150 градуса и печете още 15 минути.

хляб
Снимка: alexandracooks.com

Извадете купите и оставете хлябовете да се охладят върху решетка. Ако сте намазали стените на купите добре, хлябът няма да залепне. Не ги разчупвайте преди да са се охладили достатъчно добре.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?