Пътуването със самолет в днешно време е свързано с доста ангажименти и неща, за които трябва да мислим и биха могли да ни създадат известен дискомфорт – да не носим голямо количество течности, да събуваме обувките си при преминаване през скенера на летището, да летим с претъпкани самолети, да губим време в чакане на закъснели полети… Ситуацията става още по-сложна, ако решим да пътуваме по празниците

Ето няколко съвета за това как бихте могли да се справите с целия този хаос, особено ако отивате на гости на роднини, на които трябва да занесете подаръци.

1. Изпращайте подаръците директно на адреса на близките ви

Всичко, което трябва да направите, за да си спестите разнасянето на подаръци, е да попълните във формуляра адреса, до който даровете да бъдат доставени директно. Погрижете се те да пристигнат преди вас, за да имате време да ги опаковате преди да ги поднесете. Тази процедура дори може да ви излезе по-евтино, защото няма да се налага да плащате такса за допълнителен багаж.

2. Пазарувайте по-малко

Носете възможно най-малко подаръци или поне по-леки такива. Това съвсем не означава, че ви съветваме да купувате по-евтини дарове.

3. Не опаковайте подаръците преди полета

Ако охраната на летището не може да види какво има в опакования пакет, има пълното право да го разопакова. Погрижете се да ги сложите на сигурно място, за да не се счупят. Задължително проверете какви са таксите за допълнителен багаж на авиокомпанията, с която пътувате.