Какво е да си модел? Дали наистина е толкова бляскаво  занимание или цената да си в бранша се плаща с много труд и поредица конфузни моменти? Какво се променя, когато една мечта се превърне в реалност?

От тази седмица започваме да ви представяме нови момичета, които тъкмо са започнали кариерите си на модел. Какво ги вълнува извън модата, кое ги е изненадало при първите им професионални ангажименти, както и кои са най-забавните моменти от ежедневието на модела, които винаги остават извън кадър...

Запознайте се с Весела Станева. Тя е едно от новите лица на Ивет Фешън и тепърва й предстоят сериозните ангажименти. Засега обаче може да разкаже, че обича животните, често бърка имената на хората, с които се запознава, понякога е малко непохватна и много харесва изобразителното изкуство - самата тя рисува. Какво още?

Снимка: Дилиана Флорентин

Има ли нещо, с което се занимаваш извън модата?

Може да се каже, че модата е целият ми живот. Всичко, което ми хване окото бива нарисувано или материализирано. Дрехи, обувки, чанти, аксесоари – това е моето ежедневие и хоби.

Какво те накара да поискаш да се занимаваш с мода?
Още от малка гледах каналите за мода по телевизията, но веднъж попаднах на детски конкурс за красота. Тогава си казах: „ Не, не, не! Това не е редно! Аз искам да гримирам и обличам големи хора”. И все още искам, но се оказа, че аз ще бъда обличана и гримирана.



Снимка: Дилиана Флорентин

Какво очакваш и се надяваш да ти се случи сега, когато вече си модел?

Очаквам да се запознавам с нови хора, да трупам опит и малко и на шега - да ме обличат в още по-скъпи дрехи.

Разкажи ни за първите си преживявания в бранша – какво те изненада, какво те впечатли, за кое не беше подготвена, кое ти хареса?
На първата ми фотосесия бях ужасно притеснена – дали ще се справя, дали ще ми станат дрехите, дали ще изглеждам достатъчно добре… Всичко беше наред, но тогава разбрах какво е да си модел на пълен работен ден. Снимките продължиха осем часа и едва не си изпуснах транспорта към Пловдив.

Снимка: Дилиана Флорентин

Тогава се сбъдна и най-големият ми кошмар – помненето на много имена. Слав Анастасов ми правеше косата, а аз се бях замислила нещо. „Стас?” – попитах го аз, а след минутка той отговори: „Кой е Стас?”. Срамът изби и през грима.


Снимка: Дилиана Флорентин

Второто ми подхлъзване се дължеше единствено и само на любопитството ми, а когато снимаш в дома на две професионални художнички не може да не си любопитен. Техните четки и инструменти теглеха най-досадните въпроси от устата ми. „Какво е това? А това какво прави?”

Снимка: Дилиана Флорентин

Също така останах белязана за дълго време – белег на рамото от рамката на прозорец - за всеки достатъчно непохватен.

Каква искаше да станеш, когато пораснеш?
Всички знаем колко е трудно да решиш какъв искаш да станеш, а аз за кратко исках да съм ветеринар. Това обаче се превърна в мания по животните. Винаги съм имала домашен любимец и за мен е много важно животното да се чувства добре. Понякога създавам малки атракциони за своите гризачи.

Снимка: Дилиана Флорентин

Кой е най-големият връх и постижение в професията на модел, които мислиш, че можеш и искаш да постигнеш?

Професията модел се развива постоянно и достига нови висини, но най-големият връх е, когато вече не се снимаш и не работиш, хората да продължават да говорят за теб. Да се превърнеш в икона. За този връх смятам да се боря.