Колко пъти, тръгвайки на лятна почивка, сме помъквали куфари и сакове, натъпкани така, че едва ги затваряме, а след това се оказва, че ползваме само една трета от тоалетите и всички аксесоари към тях?!

Ето как предлагам да си олекотим багажа,

да си облекчим живота и същевременно нищо да не ни липсва през ваканционните дни на морето. И това, уверявам ви, е точна и вярна преценка, защото е в резултат на личен патилански опит. Сега вече мога да заявя, че от следните изброени по-долу десетина неща нищо няма да ви е излишно и нищо в повече няма да ви е необходимо.

За през деня – за плажа и за баня,

повярвайте, един чифт джапанки е предостатъчен.

Разбира се, съгласна съм и че, колкото и да са удобни, те не са за препоръчване, когато излизаме на вечерна разходка, на ресторант или танци. Затова можем да си позволим и чифт леки, красиви, със среден ток сандалки.

Една голяма, в свеж, но в по-неутрален цвят, плажна чанта,

ще свърши работа и в дните, когато не сме непременно на брега. По-практично би било да вземем нещо с по-дълги елегантни дръжки.

Избора на очила предоставям на вкуса на всеки от нас

Нека да споделя, подочух, че напоследък модната вълна поднася големите кръгли рамки, решени в черно, червено или бяло. Важното е ефективно да предпазват очите ни от блясъка и вредното лъчение на толкова обилното това лято слънце.

Колкото до бижутата,

всеки тоалет може блестящо да бъде освежен и допълнен с комплект от мидени черупки и раковинки, малко тюркоаз или ансамбъл от разноцветни мъниста.

Пареото е красив плажен аксесоар,

който можем с лекота да превърнем в пола, ефирно блузонче или в нежна феерична рокля. Лесно прикрива несъвършенствата на фигурата, ако има такива, и прекрасно предпазва от изгаряне.

Няколко разноцветни блузки

– памучни и ленени, разрешават въпроса за разнообразието на тоалетите.

Чифт къси панталонки или бермуди

пък решава проблема какво да обуем вместо дългите, тесни и запарващи дънки.

Дългата рокля отива на всякакъв тип фигура

Ползваме я и на път за плажа, и като вечерен тоалет. Достатъчно е да я допълним с няколко бижута и едно голямо цвете на рамото.

И, разбира се, това, което трябваше да бъде на първо място – банският

Или по-скоро банските костюми – поне два чифта. Единственият съвет, който бих си позволила да дам, е те да бъдат с презрамки, различно разположени, за да не оставят следи.

И накрая, естествено, най-важните "аксесоари", които в никакъв случай не бива да забравяме, са слънчевото настроение и усмивката! :)