Когато става дума за принцеса и сватба, всички обръщат погледите си към роклята, защото очакват, че ще е истинско произведение на изкуството. Такава беше сватбената рокля на шведската принцеса Маделин, която се омъжи на 8 юни, събота, в Стокхолм, за нюйоркския банкер Кристофър О'Нийл. Двамата си казаха влюбено „да” пред 470 гости – кралски особи и представители на нюйоркския хайлайф.

Роклята и воалът са толкова дълги, че на официалните снимки, които разпространиха от кралското семейство, това е нещото, което се вижда и отличава най-много...

Всяка жена си мечтае за Valentino в сватбения си ден, нали? Принцеса Маделин обаче успя да осъществи мечтата и в деня на венчавката, тя беше облечена във Valentino Haute Couture. Смеем да твърдим, че тя успя по някакъв начин да заслепи принцеса Катрин и нейната сватбена Alexander McQueen. Защо ли?

Официални снимки, разпространени от кралския двор в Швеция.

Дантелата, от която е изработена роклята, изглежда по нищо не отстъпва от ръчно правената такава за сватбата на Кейт. За направата й е използвана органза от най-високо качество. Малки вертикални плисета подчертаваха талията на булката, а самата рокля беше дълга цели 4 метра.

Италианският дизайнер сподели скица на роклята чрез сайта на шведското кралско семейство.



Към модела на Valentino Маделин добавила дълъг 6 метра воал, направен от ръчно плетена копринена дантела, известна с това, че се прави във Франция, и по-точно в град Chantilly. А също и тиара, която е украсена специално за церемонията със свеж портокалов цвят. Обувките, които също ни вълнуват – в цвят слонова кост с тънък ток.

Букетът на принцеса Маделин беше изцяло в бяло – цветът на чистотата и невинността. Булката беше заложила на класическите бели рози, малко лилии, както и цветето на богините – мирта.