Има немалко звезди, които са известни не само с певческа или кинокариера, но и с модните си линии. Не всички обаче успяват - провал в полето на дизайна претърпяха Дженифър Лопес, Ева Лонгория и Сара Джесика Паркър. Но има и звезди, които се оказаха толкова добри (или дори повече) в ролята на дизайнери, отколкото като каквото и да било друго:

Ашли и Мери-Кейт Олсън:
Тhe Row, Elizabeth And James, Olsenboye


Модните колекции на Ашли и Мери Кейт Олсън са нещо, което не бива да пропускате. Имат 3 успешни линии - Olsenboye, мода за деца - Elizabeth and James - ориентирана към средната класа и The Row - висок клас дрехи и аксесоари (включително чанта за 18 000 долара - с каквато Джесика Биел тъкмо се сдоби). В момента модната империя на сестрите Олсън струва около 1 милиард долара. Кой си е мислел, че двечките ще започнат от сладникави и приятни ТВ и кинофилми, и ще се превърнат в едни от най-богатите хора на света?

Как Джъстин Тимбърлейк изненада любимата си Джесика Биел

Джесика Симпсън:
The Jessica Simpson Collection


Джесика Симпсън си спечели прозвището "Момичето за милиард долара на модния бранш". Модната й линия е изключително успешна - в нея са включени чанти, обувки, дрехи, аксесоари. През 2010г. русокосата певица спечели 750 милиона долара от продажби. Не е никак зле, като за средноуспешна певица, нали?

Джей Зи:
Rocawear


Откакто се появи за първи път през 1999г., Rocawear се превърна в една от най-успешните линии за градския тип на живот. Можете да намерите дрехи, чанти, шапки, колани, бижута, очила и обувки (и още куп неща) с тази марка. Печалбата от линията възлиза средно на 700 милиона долара годишно. Джей Зи е не само кралят на музикалния свят, но спокойно може да носи и короната на създател на една от най-успешните модни марки в света на звездите.

Тайната на успешната връзка между Бионсе и Джей Зи

Пи Диди:
Sean John


Модната линия за облекла на Пи Диди се нарича Sean John и той я основа през 1998г. Може и в момента да не е толкова актуална, но тогава дрехите с тази марка бяха едни от най-яките за носене. Не само, че Пи Диди е един от най-успешните рапъри на новото време, но може да впише в автобиографията си и много харесвана и доходоносна модна линия. През 2004г. продажбите са на стойност от 250 милиона долара за годината.

Виктория Бекъм:
Victoria Beckham Collection


Когато през 2011г. тя беше удостоена с наградата "Дизайнер  на годината", стана ясно, че е оставила дните на едно от момичетата в Spice Girls далеч зад себе си. В колекцията на красавицата можете да намерите чанти и рокли, които варират от 600 до 6000 долара на парче. В същата година линията на Виктория направи печалба от впечатляващите 95 милиона долара.

Вижте кой е най-големият фен на Victoria Beckham Collection

Гуен Стефани:
L.A.M.B.


В модата на Гуен присъстват фънки принтове, нестандартен и смел дизайн на дрехите и забележителни обувки на високи токчета. Всичко това превръща L.A.M.B. (всички дизайни са лично нейно дело!) в модно явление, което няма как да остане незабелязано. Освен, че е част от една наистина добра банда, каквато е No Doubt, има и съвсем успешна солова кариера, а за капак - Гуен е и един от важните дизайнери днешно време. Линията прави продажби, които средно годишно възлизат на 90 милиона долара. Не е никак зле, а?

Кой придружава Гуен на представянето на модните й линии - вижте тук.

Джъстин Тимбърлейк:
William Rast


Джъстин отдавна не е онова момченце от N'Sync, което всички си спомняме с умиление, но пък тайничко се радваме, че продължи с музикалната си кариера самостоятелно и се превърна в един от най-успешните и желани момчета в музикалния бранш. Джъстин основа модната си линия William Rast с най-добрия си приятел Трейс Аяла през 2006г. Благодарение на страхотните дънки, които предлагат, компанията им печели приблизително 50 милиона долара от продажби.

Джъстин изненада своите фенове при представянето на последния си издаден албум